Qatar – VM og vandvittig varmt

Lad det være sagt med det samme: Qatar er pænt stolte af at skulle være værter for VM i fodbold i november og december.

Af samme grund tog vores guide os med rundt til to af de i alt 8 stadions der skal benyttes ved den kommende slutrunde.

Faktisk havde Qatar kun to stadions til formålet og har derfor bygget 6 nye samt udbygget og forbedret de to eksisterende stadions.

Vi så Al Janoub Stadium og Stadium 974. Det sidste har du måske hørt om. Det er opbygget at skibscontainere og ligner mest af alt et mislykket Lego-forsøg. Men sjovt og anderledes ser det ud. Meningen er – ifølge guiden – at de forskellige farver på containerne skal vejlede de besøgende. F.eks. De gule kunne være madboder, de blå vandhuller osv. (hvad de enkelte farver præcist skal indeholde ved jeg ikke).

Efter VM tages containerne ned og bruges til andre formål – dét er nu smart i stedet for et stadion der bare fylder og forfalder.

Efter stadionbesøgende kom vi til Souq Waqif. En skøn blanding af hestestalde, kameler, marked og masser af snørklede gange som man kun kunne blive væk i. Faktisk sagde guiden, at vi kun skulle gå lige ind og lige ud igen, ikke noget med rundt om hjørnerne og kigge.

Hvis du tager lidt Zorro og blander det med Aladdin og 1001 nat så har du cirka stemningen. Mega hyggeligt.

I Qatar er det meget almindeligt at de mandlige familiemedlemmer ejer mindst én falk. Så når sønnen fylder 13 bliver han oftest begavet med hans egen fugl. 

Med den viden gav vores næste stop god mening. For det var på et falke-hospital. Det lignede til forveksling et alm. hospital, bortset fra at alle patienterne så altså sad på armen af hver deres hvidklædte “sheik”.

Derfra kørte vi til “downtown” Doha, med alle højhusene og området giver virkelig indtryk af penge. Og det er måske også okay når nu Qatar har noget at have det i. De er førende indenfor gas og ligger 3’er i oliekampen, så lidt penge er der nok at rutte med 😉

Tæt ved ligger Qatars bud på et nyt 7-stjernet hotel: Lusail Katara Hotel. Det er udset til at slå Dubais vartegn, Burj Al Arab, med flere længder.
Men lad os nu se hvad der sker mht. promovering und alles under vinterens slutrunde i ørkenstaten.

Jeg er med på at Qatars ry og rygte har fået et ordentligt hak blandt andet pga. bygning af stadions under slavelignende forhold. Og det kan vi da ikke støtte op om! Men i bund og grund er de er vel ikke værre end Rusland eller Kina?
Jeg mener, begge de nationer har afholdt både slutrunde og OL…
Så lur mig om ikke du alligevel følger Hjulmanns drenge når de er i kamp for Danmark – stadionbyggeri eller ej!? 😉

Efter min mening er Qatar bestemt et sted at besøge. Hovedstaden Doha er gået fra at være et lille fiskerleje i ørkenen til at være en pulserende storby.

En ting skal du dog være helt klar på: VARMEN!
Maj er første sommermåned og i dag har termometeret passeret 43 grader (i skyggen) – just saying 🙂