Byen hvis navn jeg ikke helt kan udtale: Seyðisfjörður

Okay – indrømmer gerne at jeg ingen forventninger havde til dette sted, og det kan nogle gange godt give bonus.

Jeg kunne fra skibet se en smuk kirke (og nej jeg er ikke blevet religiøs!). Desuden havde jeg er sted læst at byen bød på kunst i alle retninger og en del håndarbejde.

Der tog mig små 10-15 inkl. tenderbådtransfer at slentre ind til byen. Eller by og by. Her bor mellem 650 og 800 indbyggere, så det er jo begrænset hvor meget by der er behov for.

På vej fra havnen til kirken kommer man forbi først en farverig kunstner, der gør det i tekst farver og figurer. Virkelig farvestrålende og du kan ikke undgå at se hans have.

Overfor hvad jeg tror der er det eneste supermarked i byen, ligger festgaden. Eller det var i hvert fald sådan en guide forklarede det for den flok turister hun trak rundt med.

To steder med udskænkning og lokalbefolkningen samles – kender vi det hjemmefra? 🧐😝

Lidt derfra lå Biò, en cafe for de kaffetørstige, og om sommeren har de en foodtruck der disker op med alt godt fra/af/med lam 🐑🐑 Fik – næsten – festivalstemning🥳

Nå, vi nåede til fest gaden (som så viste sig at være 90% kortere end Jomfru Ane Gade).

Her starter også Rainbow Street og den fører hele vejen op til kirken.

Langs med den kulørte rute ligger så den ene butik efter hinanden (fire i alt) med forskelligt brugskunst og håndarbejde til salg. F.eks. Islændertrøjer, smykker, billeder, almindeligt færdigt strikke og hækletøj.

Men måske de skal arbejde lidt med deres prissætning. For jeg bakker helt automatisk når der står 4.399 isk på noget som jeg tænker nok koster en hund eller lign.

Men her er det så tæt på 225 dkk.

Og ja, hverken amerikanerne eller de mange asiatere vi har med, forstår det heller ikke!

For enden af Rainbows Street, ligger så byens kirke.

Den ligner en helt almindelig landsbykirke på disse kanter, så på den måde ikke noget overraskende.

Indenfor er det en helt anden snak! Der er smukke mosaikker, smukke orgelpiber, og kirken virker decideret velholdt – selv kirkebænkene ser nye ud!

Efter at have vandret rundt lidt mere i byen, gik turen tilbage til skibet. Jeg havde en idé om at rigtig mange var gået i land, og det betød at der nok med høj sandsynlig på nuværende tidspunkt ville være pænt tomt ved skibets hot tubs. Og jeg havde helt ret! For i et af de fire boblebade sad der en dame. Så op med mig i et andet, så vi havde hver vores. Tjenerne kedede sig bravt, så jeg døde ikke af tørst på deres vagt 😜🍹

Skønt med en lille impulsiv spa-dag 💦

I aften venter Cagney’s som er steak-restauranten ombord og går som værende en specialrestaurant. Dvs. den er ikke med i det gratis-program du ellers har ombord, men kan tilkøbes ligesom f.eks. drikkepakken.

Så igen har det været en skøn dag og Seyðisfjörður er bestemt en anbefaling værd🤗