Dubai Guide

Jeg har i denne guide samlet min viden, oplevelser og andet nyttigt for at gøre DIN Dubai tur lettere og så problemfri som muligt.
Jeg anbefaler de følgende firmaer og er på ingen måde betalt af dem.

Udbyder og bestilling

Til dette krydstogt (og alle andre cruises) benytter jeg selv Krydstogteksperten.dk
De er super hjælpsomme og deres mål er at sørge for at du får den fedeste oplevelse. Krydstogteksperten bestiller også gerne fly og hotelophold i forbindelse med krydstogtet. Det tilsammen gør at du køber en pakkerejse og er bedre sikret hvis der skulle ske noget.

Alt efter hvornår du lander og dit krydstogts afgang kan det være nødvendigt med en hotelovernatning aftenen før afgang.
Da jeg var afsted lå skibet i Dubai i 2 dage, hvorfor en hotelovernatning ikke var nødvendig.

Jeg valgte at flyve med Emirates, da de havde en direkte rute, men det er bestemt også muligt at flyve med andre selskaber og med mellemlandinger undervejs.

Selve krydstogtet blev udbudt af MSC Cruise Lines. 

Udflugter og oplevelser

  • I Dubai var jeg på en tur der hed: The Dubai city tour (DXB06)
  • På øen Sir Bani Yas Island var jeg på Nature & Wildlife drive in a game viewer 4×4 (SBY15) (turen med girafferne 🦒🦒)
  • I Abu Dhabi gik t.uren til den store hvide moske: City tour of Abu Dhabi (AUH01)
  • I Qatar var jeg på Panoramic Doha (DOH10) og fik set store dele af Doha. 

Turene med skibene er ofte dyrere end hvis du fandt en lokal udbyder. Men omvendt så sejler skibet ikke hvis en større gruppe gæster mangler på een af deres egne ture 😉

Pga. COVID er det ikke altid tilladt at gå i land i alle havne på egen hånd, som det for eksempel var tilfældet på min rejse til Qatar. Her var det kun gæster på ture arrangeret af skibet der fik “landlov”.

Påklædning

Husk hjemmefra at medbringe tøj der dækker skuldre og knæ, hvis du har i sinde at gå i land i Abu Dhabi eller Qatar.
Eller hvis du påtænker at besøge en eller flere moskeer på din rejse.

I den smukke hvide moske i Abu Dhabi må tøjet heller ikke være det mindste gennemsigtig. Og tænker du, at det går nok, kan du blive bedt om at forlade køen og iklæde dig ikke-gennemsigtigt tøj, før du får lov til at komme igennem “nåleøjet”.

Transport

Du kan uden de store problemer tage en taxa fra lufthavnen til havnen. Medbring altid adressen på havnen og skibets navn på skrift således at du kan vise taxachaufføren dette.

Sørg altid for at taxameteret er kørende så du ikke ender i en uheldig situation, hvor du skal diskutere pris med chaufføren efter endt tur.

Valuta

Hav altid lidt lokal valuta med så du kan købe vand eller en lille souvenir.

Det er de færreste steder i deres forskellige Souqs hvor kortbetaling er muligt. Alle stederne jeg har været har Dirham, Euro og Dollar været brugbar valuta.

Vær opmærksom på, at betaler du med større sedler af Euro, Dollar eller Dirham vil du få byttepenge retur i lokal valuta.