Om Søren Ryge, sutter og trolde

Jeg skal da ellers lige love for at Mette-mor (Statsministeren) strammede garnet i går!

Men det skal på ingen måder slå os ud, så i morges blev der handlet ind så vi (forhåbentlig) slipper for at skulle handle mere inden jul.

Desværre var jeg nødt til at besøge cykelpusheren på Nørrebronx endnu engang her til formiddag. Det betød 10+ km i pis-øsende regn kom ind på kontoen. Så er vi ligesom i gang!

Kæresten og jeg havde for længst – altså længe før Mette-mor strammede garnet – aftalt at vi skulle på “familiebesøg”. Altså hos nogle af de fjerne, fjerne fætre og kusiner i og omkring København. Efter en skarp gennemgang af vejrudsigten og granskning af vejr apps, besluttede vi os for at starte i området omkring Roskilde.

Her sidder Runde Rie og fisker i en kalkgrav i fredelig idyl omgivet af masser af rå natur og dyreliv. Vejen ned til Rie er temmelig stejl, og pga. en regnvåd sti med sten og grus valgte vi at tage en mindre, men flad omvej.

Det var nok meget fornuftigt, men vi blev alligevel lidt lange i ansigterne. For en lystig talende dame kunne berette at hun – trods det at hun var nyligt hofteopereret – havde taget den stejle vej ned. Altså mens vi havde valgt den flade, og mere sikre rute ned.

Men vi fik hilst på Rie og hun bad os hilse hendes fætre som vi kort efter begav os afsted for at finde.

På Amager – ufattelig tæt på kærestens golfklub – sidder Bjarke Cirkelsten og kigger ud i en lysning. Da vi fik øje på ham fra skovstien, mente kæresten – som pludselig var blevet en moderne og naturligvis MEGET yngre udgave af Søren Ryge  – at vi skulle forcere diverse væltede træstammer, buske og krat for at nå frem til hans siddeplads.

Efter forhindringsløbet nåede vi frem og fik taget de obligatoriske billeder. Tilbage-turen blev foretaget på den dertil anlagte gangsti, til stor skuffelse for den nyudklækkede Søren Ryge-wanna-be 😝

Fra Dragør gik turen til Vest Amager, nærmere betegnet Remiseparken, der ligger placeret mellem Røde Mellemvej (fedt vejnavn!) og Englandsvej.

Omgivet af bebyggelse, børneinstitutioner og dyr, ligger den nyeste fætter Suttetrolden Sanka. Han ligger og slænger sig i “Spisehaven”. Her kan alle børn aflevere deres sutter til trolden der faktisk lever af at spise sutter.

En rigtig sød ide, men tanken om at skulle ud og finde og lede efter trolden er ligegyldig, da han er helt synlig nærmest fra parkeringspladsen 😏

Men i dag var det måske heldigt nok, for regnen tog til og vi vendte både snuderne og The Boss og kørte hjemad.

Du kan finde troldene her.