The Mediterranean Sea – Korfu

Efter en lang og meget vuggende dag OG nat nåede vi endelig i havn på Korfu.

Korfu har egentlig aldrig rigtigt været inde på radaren, men det bør den være – også for dig!

Her er så meget historie (naturligvis primært den græske) at historieelskeren vil hoppe af begejstring. Naturelskeren vil ikke kunne få nok af dette frodige landskab. For slet ikke at tale om det lysende turkisblå vand vi her er omgivet af.

Jeg tør slet ikke tænke på hvordan en vindstille solskinsdag i juli eller august vil være på en smuk strand med dette fantastiske turkisblå lærred som baggrund.

Nuvel, vi skriver 30. november og det er ikke lige badevejr i dag. Vinden har langtfra lagt sig, men solen kæmper det bedste den kan mod regnvejrsskyerne. Den har måtte overgive sig et par gange i løbet af dagen, men virker til at have overtaget.

Vi havde i dag valgt en tur der bragte os rundt på øen, til nogle af øens vigtige steder og til et par steder med en fantastisk udsigt over Kerkyra Kanalen på den ene side og det Ioniske hav på den anden side.

Vi er kørt – i bus – op ad bjergsider så kringlede at der var steder hvor øjnene lige måtte lukkes, for nøøøj hvor var det smalle veje.

Fornuftigt nok tog vores guide os med på et bryggeri, hvor de bryggede alverdens gode sager med meget fornuftige alkoholprocenter.

Her blev smagt ouzo, limoncello m.m. og shoppet til den store guldmedalje inden vi skulle op ad bjerget.

Næsten på toppen af bjerget lå den lille hyggelig Dolce Café (Palaiokastritsa 490 83, Grækenland) med kongeudsigt over kanalen. Mens solen skinnende ned på os fik vi de skønneste billeder, fra et virkelig smukt sted.

Der er vinduer fra gulv til loft i caféen så intet sted snydes du for denne fantastiske udsigt. Der er sågar en udendørs terrasse ovenpå caféen som giver en endnu vildere udsigt.

Caféen sælger naturligvis kaffe og andre drikkevarer men også chokolader og andre lækkerier langes over disken i denne enormt hyggelige café. Vi røg naturligvis også i fælden og fik købt lidt sødt med derfra.

Vidste du at Corfu ligger mindre end 2 km fra Albanien?
Det er kortere end mellem Helsingør og Helsingborg!!

Vel tilbage på skibet, var det atter blevet quiztid (det er helt vildt hvad de laver quizzer om her på skiwet).

Denne var anagram trivia (hjææælp den var svær!).

Derefter var der dømt tøzehygge med div. håndarbejde (lav smykker, sy en pung). Sjovt nok forsvandt kæresten som dug for solen og indfandt sig først 5 min. i ny quiztid.

Så ned i kahytten med juvelerne, skifte kluns, så vi standsmæssigt kunne tage op og gå på italiensk restaurant. Jow jow, fint skal det være 😉