Udkants-Finland

Så blev det sidste hele feriedag i denne omgang. Og heldigvis havde jeg ikke planer om noget som helst andet end de sidste småindkøb til dem derhjemme og måske – hvis det passede sig – en tur i sauna for det var møgkoldt udenfor idag.
Note til mig selv eller andre der ønsker at besøge Lapland: sørg for at planlægge ture om søndagen!
For jeg blev da lige kastet tilbage i tiden til dengang det lige var blevet lovligt at holde åbent om søndagen i Danmark og butikkerne ikke selv kunne finde ud af hvad de ville. Eller som provinskøbmanden der nærmest kun har åbent efter aftale. Sådan er det heroppe, skrevet af en tydeligvis alt for forvent og forkælet forbruger! 😉

Det lykkedes mig dog alligevel, at støve et par interessante butikker op (udover de gængse tøjbutikker) hvor jeg kunne gå og kigge på souvenirs, jule krims-krams og Mumitroldene i alle afskygninger. Men hold nu kæ.. hvor kommer man hurtigt til at koge i alt det vinterkluns! Jeg vil ha sol og varme NU!
Det fik jeg da jeg igen sad og svedte (jeg fornemmer næsten et tema 🤔), denne gang dog mindre påklædt og i saunaen 🔥
Dét kan altså et eller andet det der sauna. Der falder simpelthen sådan en ro over een og jeg er helt nede i gear bagefter, aaah 🤗 (måske vi skulle installere een på arbejdet 🤔 må lige have en snak med chefen 🚖)
Så lidt aftensmad i maven også ned og kigge på den stakkels kuffert, der bliver fyldt til bristepunktet i morgen.

Tilbage til det provinsagtige. Der er en shuttlebus der kører fra lufthavnen og til 8-9 hoteller og andre centrale steder i byen for 7€.
Retur-turen kan du ikke booke på forhånd, for det er sådan at bussen kører 1 time og 20 minutter før hver flyafgang (wtf er det for nogle hjemmestrikkede regler!?!?). Og sådan noget er jo supernemt at arbejde med for sådan een som mig 😏
Så i morgen tidlig skal jeg ”bare” stå klar foran hotellet fra kl.08:15, og vente på “rutebilen” kommer forbi og samler op. Dét er sgu da udkants-artigt så det vil noget (sagde københavneren! 😂)

Til lufthavnen skal jeg og der bliver det spændende fordi flyet er overbooket annoncerede de da jeg checkede ind på app’en, så deeeeet 😬
Men dét er heldigvis alt sammen først i morgen 😉
Godnat og sov godt 😴