The journey is on!

Sådan står der på væggen i Københavns Lufthavn, Kastrup, og det var præcis sådan følelsen var i maven i dag. Godt nok skulle vi ikke ud og flyve, meeeeen vi skulle “behind the scenes” i selveste lufthavnen (indsæt selv englesang og strygeorkester).

Et opslag på Facebook var skyld i, at kæresten og jeg var hoppet ud af fjerene og ned i metroen til Lufthavnen denne tidlige morgenstund. Her mødtes vi med 23 andre forventningsfulde deltagere og guiden, Christian. Og foran os ventede 2½ times rundvisning i de hellige haller, om man så kan sige 😉

Men først blev vi iført blå veste påtrykt Airport Tours på ryggen og fik en nøglesnor med et gæstekort der hang og dinglede om halsen. Som en anden børnehaveklasse på tur slentrede vi hen til Security – jow jow, vi skulle fa´dme igennem sikkerhedskontrollen før løjerne kunne begynde. Må altså indrømme at det “lugtede” gevaldigt meget af ferie 😀

Efter Security gik det i strækmarch til finger E, hvor vores bus – VIP-bussen – ventede på at tage os på rundtur.

Fra første parket kunne vi se fly i alle størrelser – selv Flyvergrillen kunne vi se fra lufthavnssiden. Er du vimmer et område. Hegnet rundt lufthavnen er 32 km. langt. Faktisk fylder lufthavnen 1/5 af Amager og er samtidig Danmarks største arbejdsplads.

Vi så gate C39 som er den eneste gate i København hvor A380´eren kan holde. Vi så de foranstaltninger lufthavnen har måtte foretage for at en Airbus 380´er har mulighed for at lande/lette og kunne boarde lidt over 600 passagerer indenfor en rimmelig tid.
For udover at udvide landingsbanen med 4 m i bredden og grave samtlige lamper langs den ned, har man ved selve gaten fået lavet 2 broer således at en fyldt A380´er kan tømmes for passagerer på ca. 20 min. Og selvfølgelig har man forstærket asfalten på standpladsen, for den jernfugl vejer altså over 600 tons – dét er vildt!

Vi så den ene af lufthavnens brandstationer og hele vognparken for snerydning. Tænk at lufthavnen kan rydde start/landingsbanen (ca. 4 km) på sølle 12 minutter! Dét kan de altså ikke i Heathrow, London.

Vi så området hvor brandfolk fra ind- og udland træner brandredninger og hvor PET agenter trænes i evakuering m.m.

Samtidig med alle indtrykkene blev vi bombarderet med information. Noget var i kategorien Vigtig viden og andet i gruppen Ligegyldigt info (men det sidste er ofte det sjoveste 😉 ). F.eks. at GateGourmet årligt bruger mere end 15 ton ketchup og godt 3,6 ton ristede løg. Eller det faktum at lufthavnen bruger 60 km toiletpapir DAGLIGT! (Hvem filan regner den slags ud?)

Men som man siger: Tiden flyver (he he he!) når man er i godt selskab og før vi fik set os om, blev vi sat af foran Terminal 2.
Så måtte vi af med vest og nøglesnor og vinke farvel til VIP-bussen. Heldigvis var vi en KÆMPE oplevelse rigere.