The Mediterranean Sea – Athen

SÅ SKETE DET!

Jeg har for første gang i mere end 2 år fløjet på ferie i udlandet – wup wup!!!

Kæresten og jeg har simpelthen booket et krydstogt i Middelhavet med anløb i 9 havne fordelt over 4 lande.

Men men men, så er der jo hende ”kællingen de kalder Corona, eller Covid blandt venner”, og hun har igen stukket en kæp i hjulet med vores rejseplaner – og i resten af krydstogtskibets i øvrigt.

Så nu anløber vi ikke 9 havne fordelt på 4 lande men 9 havne fordelt på 2 lande (Grækenland og Italien).

Det betyder, at et af rejsens højdepunkter, Istanbul, er udgået og erstattet med små græske specialiteter, tøhø 😊.

Men for at starte med starten, så fløj vi jo altså på ferie, nærmere betegnet Athen.

Så efter ankomst til Athens Int. Lufthavn, fandt vi ud af at en taxa til hotellet ville koste 5-600 kr., så i stedet gik vi på jagt efter et tog der kunne fragte os ind i nærheden af Akropolis og vores hotel.

Manden i billetlugen solgte os 2 billetter til den nette sum af 18 Euro (ca. 135 dkk), og fortalte os på mumlegræsk navnet på vores slutdestination og oplyste at vi skulle gå til platform 2 – hvilket vi gjorde. Efter 15 stop og lidt asen kom vi af og kunne begynde gåturen til hotellet – easy peasy!

Da vi var vel installeret på hotellet – efter vi pænt havde takket nej tak til det først-tildelte værelse, hvor rengøringen endnu ikke var mødt ind eller også boede der stadig nogen – fik vi et fint lille værelse på 5. sal.

Vi satte tasker og kufferter og begav os ned ad trapperne og i retning mod Akropolis.

Men da vi endelig nået frem sagde damen: no no, we´re closed”. WTF!??

Ganske rigtigt kunne vi konstatere at sidste indgang var og stadig er kl. 16:30 og alle skal forlade ruinerne senest kl.17.00 – unødvendigt at sige det, men vi var der 16:36….

Heldigvis slog det os ikke ud, for de åbnede igen næste morgen kl. 08:00 – no problem!

Så fra gamle græske murbrokker gik vi igennem de hyggelige små gader hen til et andet af vores ”must see”, nemlig Hard Rock Cafe.

Efter Hard Rock begav vi os afsted tilbage til hotellet. Vores receptionist havde fortalt at hotellets Rooftop Garden havde et fantastisk kig til Akropolis, og det syn ville vi trods alt ikke gå glip af. Og mand havde han ret! Højt hævet over alle bygninger og behørigt belyst, tronede det gamle Parthenon frem foran os – virkelig smukt. Se så var der virkelig noget at glæde sig til næste morgen.

Næste morgen vågnede vi noget klatøjede, for vi have ikke fået sovet synderligt meget. Et uvejr over Athen med regn og voldsomt meget bulder og brag var årsagen.

Heldigvis var det tørvejr og vi møffede os i tøjet og begav os – igen – mod Akropolis. Denne gang var der åbent og vi kom ind.

Det er et fantastisk skue at gå der mellem sten og væltede søjler, og vide at for mange hundrede år siden var dette i brug.

Og endnu vildere blev det da vi endelig nåede toppen og så Parthenon – wau, bare wau!

I stiv kuling så vi dette smukke vidunder, som sikkert havde været megaflot i solskin og blå himmel, men nu så det i stedet stærkt og imponerende ud med sorte regnvejrsskyer der truede i baggrunden.

Vi fik set det vi kom efter og begyndte nedstigningen (og håbede inderligt at vi nåede ned inden regnen brød løs). Og vi nåede ikke bare ned men også hjem til hotellet uden en regndråbe – heldige os.

Indtagelse af morgenmad/brunch og ud i taxaen der skulle fragte os til cruise terminalen i Piræus. Kæresten har jo i sine unge dage slået sine folder på havnen i Piræus og mente bestemt at han kendte til stedet. Dengang var det med et flækket øjenbryn og en misset færge til følge. Så galt gik det heldigvis ikke denne gang.

Rederiet havde annonceret at man i disse Corona tider var meget strikse med test, vaccinationer, temperaturmåling und alles som de siger i Bayern. Man skulle ovenikøbet ved online checkin angive hvornår man ønskede tid til sin quicktest foretaget.

Som ønsket så gjort. Men gæt om nogen blev en lille bitte smule irriteret over at skulle vente i næsten 1½ time fra angivet testtid, til reel testtid indtræft. Nøøj, magter ikke sådan noget.

Men nu er vi testet (begge negativt), har fået taget vores temperatur, har vist vores vaccinationskort 5-8 gange og vores pas 1 (!?!) gang og er dermed klar til at deltage i festivitassen om bord – og nøj hvor vi glæder os 😊

I morgen venter postkortskønne Santorini.