The Mediterranean Sea – Alle veje fører til Rom

Alt godt kommer til en ende og slutningen på denne tur fik desværre også indhentet os og vi skulle sige farvel til vores yndlings-tjener Daniel fra Honduras og til skibet 😔

Vores hjemrejselufthavn lå i Rom (FCO) og vores afgang lå lidt tidligt, hvilket både rejsebureauet inden afrejse og Guest Services på skibet gav udtryk for, ville betyde at vi skulle meget tidligt afsted fra skibet for at kunne nå flyet. Så vi begyndte godt nok at føle os presset og “kunne vi nu nå flyet?”.

Iflg. Guest Services på skibet lå lufthavnen 1,5 times kørsel fra havnen. Derudover ville der være den sædvanlige Rom trafik, samt diverse tjek og formalier vi skulle igennem i cruiseterminalen før vi bare kunne forlade havnen. Virkeligheden viste sig helt anderledes.

For selvfølgelig havde jeg gjort mit bedste i fht. forarbejde omkring vores transport fra skib til lufthavn. Men spids lige ører her:

Skibstransfer
På skibet kunne man booke transfer for 75 $ pr. pers. Altså små 500kr PR. PERSON 😳😳😳

Nem løsning, men selvfølgelig kunne det kun lade sig gøre for fly der lettede efter kl.12 og vores var kl. 11.25 og vi kunne derfor ikke få del af pakken.

Tog
Tognettet blev sat ud af drift i går og er først tilbage i funktion om ca. 3 dage, så det var slet ikke en løsning.

App
Min dejlige transport-hjælpe-app sagde at det ville koste mellem 800-1.100kr i taxa.
Må ærligt indrømme at jeg synes det var pænt dyrt, men vi skulle til lufthavnen.

Taxi
Lidt arbejdskadet er jeg jo, så jeg fandt da også ud af at den 1,5 times kørsel skibet tilbød, kunne gøres på 50 min. hvilket unægtelig måtte have indflydelse på prisen.

Så derfor mente kæresten at vi skulle forsøge at prutte om prisen – altså få en fastpris fra start….og det var løsningen vi gik med.

Bus – transfer
Efter morgenmaden stod den på self-disembarkation (altså vi gik fra borde med vores bagage) og så opstod en ny mulighed.

På kajen hvor alle andres kufferter stod linet op henvendte en af medarbejderne sig til os og spurgte hvilken bus vi skulle med? Øøhhh, vi skulle egentlig bare til lufthavnen med taxa, var nogenlunde vores svar. Hvortil medarbejderen kort spurgte ind til vores flyafgang og hvilken lufthavn vi skulle flyve fra. Efter lidt bladren i hans papirer sagde han, at han kunne tilbyde os to pladser på den første bus til lufthavnen. Joh, men prisen? Den var 2 x 40 € (eller 2 x 45 $).

Så for 2 x 40 € (hvilket svarer til lidt under 300kr pr. pers.) havde vi plads i bussen og blev kørt lige til døren. FEDT!
Meeeen det var jo altså samme bus som de andre fra skibet havde betalt 75 $ for………

Nuvel vi er nået godt frem og er glade for valget af transport😜

Lufthavnen (FCO) er rimelig ny og moderne og her ligger alle de dyre butikker som Prada og Gucci som perler på en snor. Side om side med souvenir- og specialforretninger med alt fra Italien.
Om ikke andet er der i hvert fald masser at kigge på, så ventetiden går hurtigt.

Da tiden kom til ombordstigning blev vi sluset ind i slipstrømmen af Business-passagerne og vi fandt hurtigt vores pladser midt i flyveren. Trods det at det var en “fuld flyvning” var der ledige pladser på hver side af os (og vi havde skam både badet og brugt deo, så det kan ikke være derfor😳🥺😜). Men altid rart med ekstra plads 🤗

Med på flyet var selvfølgelig kabinepersonalet (og naturligvis Batman og Robin ude foran). 
Ofte kan kabinepersonalet opleves som stressede, kort for hovedet eller på anden vis distanceret. Men her havde vi fornøjelsen af 3 voksne mænd og en svensk kvindelig kollega (hende så vi dog ikke meget til fra vores pladser).

De 3 mandlige kolleger havde en super positiv og imødekommende tilgang til arbejdet, og det gav bare en rigtig god stemning.

Selv når der lige skulle opridses regler for anden eller tredje gang overfor enkelte gæster ved nødudgangen, blev det gjort med så meget empati, smil på læben og en positiv forklaring der var svær at argumentere imod.

Eller når en passager bad om en kop kaffe blev den serveret med kommentaren “excellent choice” – det et fandme god humor til en ellers kedelig kop kaffe – and I like it!!! 👍🏼

Bravo SAS – flere medarbejder som disse 🎉✈️

Over and out 🎤