The Mediterranean Sea – Livorno (og Pisa)

Der er ikke noget der hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning! Den kategori røg vi i dag, da dagens tur foregik i godt gammeldags pis-øs-regnvejr ☔️

Nå, men som vores guide sagde, så skulle vi være glade for regnen, fordi i foregårs havde de haft snevejr 😳

Afsted med os ind i bussen og køre 35-40 min fra Livorno til Pisa.

Efter ankomst til Pisa og en laaaaaaang gåtur fra p-pladsen kom vi “indenfor murene”. Men gåturen -strækmarchen – gjorde det blot endnu værre med regntøj, mundbind og duggende briller.

Vi kom endelig indenfor murværket og skulle nu – af uforklarlige årsager – ind igennem en restaurant. Videre gennem souvenirbutikken der endte ud i en café. Ja, dét må da siges at være nærmeste omvej til tårnet!

Heldigvis var det kun tre busfulde af mennesker der skulle møves igennem denne trange korridor til de “hellige haller” 🙄

Da vi ENDELIG kom ud på den anden side og mødte vores med-guide Antonio (eller var det buschaufføren der hed det?🤔). Aaaanyway, han vidste i alle fald noget om området og kunne tale rigtig meget og længe (hvilket han også gjorde) om kirken, gralen og naturligvis klokketårnet, bedre kendt som Det Skæve Tårn i Pisa.

De fleste har hørt om Det Skæve Tårn i Pisa, der er ét af Italiens mest ikoniske vartegn og som samtidig er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.  Med sine 57 m er Det Skæve Tårn højere end vores Rundetårn der “ kun” er 41,2 m højt.

Indrømmet vi var der udelukkende for tårnets skyld. Og vi kæmpede med vandmasserne fra oven for ikke at ligne druknede mus og holde elektronikken nogenlunde tør.

Og ja, vi fik de pæne billeder at tårnet. Og også de pjattede hvor det ligner at man ene og alene holder tårnet oprejst med een finger eller hånd.

Da vi omsider var blevet så våde, at vandet også løb ned på indersiden af regnponchoen syntes førerguiden, at det var tid til at finde bussen hjem. Super ide!

Vel hjemme på skiwet kunne vi med glæde konstatere, at vores 4. Coronatest på denne ferie også var negativ 👍🏼

Men vi napper lige en test mere i morgen når vi ankommer til DK.