Hyl i natten

At være i et fremmed land indebærer ofte fremmede dyr. Som her til aften hvor der “hyles” i natten. Et hyl der satte samtlige af kvarterets hunde i højeste beredskab.

Hvad hylede, spørger du nok? Det gjorde såmænd en coyote (prærieulv). Se det er jo et dyr vi ikke ser i Danmark og nok heller ikke havde tænkt at et relativt tætbeboet “villakvarter” ville byde på.

Men faktisk kan kvarteret byde på flere vilde dyr, som måske ikke ligefrem er hverdagskost i et dansk villakvarter. F.eks. En virginsk mår (fisher cat) som fra tid til anden kan høres, med sin meget karakteristiske skrig, der minder om hidsig babygråd. Derudover kommer der hjorte, vilde kalkuner og jordegern på matriklen, bare for at nævne nogen.

I går tog vi på sneuglejagt på stranden ved Duxbury, og minsandten om ikke heldet var med os og vi så en flyve tæt forbi os. Vi havde dog ikke en chance for at nå og tage et billede. Så måske vi prøver lykken en gang til senere på ugen.

Men det er altid fedt med dyr i deres vante omgivelser. Selvom jeg godt kunne have været foruden fortællingen om manden på nabovejen der blev fulgt hjem af en coyote da han var ude og lufte sin hund forleden aften…..

Billedet er fra aftenens solnedgang – inden hylene begyndte.