Kurs mod nord….og vest

Efter en virkelig hyggelig dag i norske Kristiansand, lagde kaptajnen kursen først stik syd, siden vest, for så at gå nordpå langs Norges kyst og sluttelig igen at gå vestpå.

Vi har i den grad haft “smooth sailing” og har allerede set nogle smukke solnedgange og en enkel solopgang.

Vi havde mulighed for nordlys men det blev ikke til noget, trods det at vi (altså mig) kiggede efter det natten igennem.

I nat har vi heldigvis kunne holde inde med observationerne, da vi søpper rundt i tyk tåge og kaptajnen udnytter – og har gjort det natten igennem – sit yderst højlydte tågehorn (der er her tale om et rigtigt horn og ikke en generel beskrivelse sf en fuld cruse-gæst!).

Vi har indtil tågen indtraf haft kongevejr og ligget og solet på dækket og badet i både pool og hottub – skønt!

Når vi ikke har solet (eller indtaget føde) har vi benyttet de tilbud der er på skibet. F.eks. en  9-hullers minigolfbane beliggende på 12. etage. Her skal du ikke lave et driver-slag, for så kan du hente bolden i havet.

Vi har været til utallige quiz’er og set et enkelt aftenshow med sang og dans.

Men det mest overraskende var nok de to lektioner vi deltog i om Vulkaner og Hvaler. Underviseren havde en fantastisk fed humor og en formidabel formidlingsevne, der virkelig fangede os begge. Dejligt når man bliver overrasket på den måde.

Tænk hvis undervisningen i Folkeskolen formåede at lære børn om ting på den måde. Er sikker på at mange flere ville lytte og lære!

Vi har ikke fået nok af at sejle, så ligeså snart vi rammer Akureyri, Island, hopper vi på en Whale Watching boat, for at – forhåbentlig – se nogle af de store flotte dyr og for selvfølgelig at tage vores nye hval-viden i brug.

Vidste du, at en vågehvals blås ikke går lige op i vejret men i en 45-graders vinkel fra dens åndehuller? Så har du også lært lidt i dag – selv tak 😉

Men vi kommer nok ikke på tur hvis tågen stadig har indhyllet øen og vandet omkring…

(to be continued)