Kristiansand – en hyggelig lille norsk perle

I dag var første stop på turen og det var i hyggelige Kristiansand, Norge.

Egentlig har byen ikke alverden at byde på, men nøj hvor er der hyggelig eller koseligt som man siger på disse kanter.

Men faktisk startede vi ikke dagen med at spæne ud i den norske luft, næh, vi startede dagen med en quiz. Selvom vi fra start spillede mod hinanden havde vi ikke engang point nok tilsammen til at slå vinderne, et 6-mandshold fra Down Under. Men klart de vinder, de var både flere, og ældre – altså mere erfarne og vidende-, og øh….de var flere….🥴

En kort slentretur ind til city, tog os til domkirken. En smuk kirke med aner tilbage til 1600-og-noget.

Lidt fun-fact er at “kirkeskibet” er en kopi af selveste fregatten Jylland – I ved det store skiw i Grenå!

Udover at kirken i sig selv er meget smuk, er kirkens orgel også virkelig fint og det må i den grad kunne høres når der fyres op under piberne – for hold da op nogle afgangsrør der sad der! 

Efter vores velsignede besøg gik vi direkte videre til Posebyen, et sted der blev anbefalet af en sød norsk dame vi kender hjemmefra. Der var SÅ fint i Posebyen med hvide træhuse og blomster i overflod🌸🌺

Udover det så har de placeret byens MCdonalds i en bygning der udadtil mest af alt minder om hovedkontoret i det gamle Amagerbanken – det er da storhed der står for fald på flere niveauer!

Faktisk var vi også inde og kigge på Fiskebasaren (læs en stor fiskehandler). Her må tilføjes at kæresten og jeg HØJLYDT gik rundt og udtalte alt der stod på skilte på norsk (mere præcist var det nok nærmere norsk med finsk accent for kæresten side, mens mit forkvaklede forsøg på norsk havde et stref af Fleksnes – alt for meget Fleksnes.) Men det sjovt og vi har i hvert fald grint meget!)

Vel tilbage på skibet har vi nu badet (det er jo SOMMERferie) selvom flere amerikanere mente at vi var bindegale. Men de kom fra Florida viste det sig, og så er alt jo nærmest koldt!

Vi nappede nu også et længere besøg i hottub’en, det var SÅ dejligt! 

Nu kniber det med at holde øjnene åbne, så må hellere holde inde.

Der opdateres så snart vi er på Island og det er vi på torsdag 🤗🛳