Akureyri

Akureyri er faktisk navnet på byen vi netop har besøgt, og selvom det er lidt af en spiritusprøve i udtale, er navnet i den nemme ende af islandske ord-udfordringer.

Alene stavningen af navnet på den fjord vi skulle igennem for at komme til Akureyri: Eyjafjörður Fjord er nærmest umuligt (måtte Google til sidst 🥴). For ikke at tale om udtalen – hjælp! 

Kan ikke lade være med at tænke på, hvor du ender hvis du skal sige det navn eller noget tilsvarende til en taxachauffør efter en våd aften i byen…?!🫣

Nå, men Akureyri stod for skud og vi skulle på “whale watching” på fjorden. For i dette område og i denne fjord søger hvaler hen for at æde sig tykke og fede, inden bikini-sæsonen starter og de igen svømmer sydpå for at parre sig.

Vi havde hjemmefra forudset at det nok kunne blive en kold fornøjelse, og var da også iført skiundertøj og tøj i lag-på-lag, hue og LUKKEDE SKO! (blev faktisk ret tilfreds med de lukkede sko til sidst🥶). Det var bidende koldt hver gang vi sejlede med bare lidt fart, men udover det var vejret fint.

Ombord på hval-båden lagde vi fra land i vindstille vejr og tågen fra i går var næsten lettet men lå visse steder lidt teenage-tungt og dovent over vandet.

Fra forreste parket havde jeg fuldt udsyn til dette helt særegne og vanvittige smukke og imponerende landskab. Faktisk havde jeg på nuværende tidspunkt aftalt med mig selv, at selv hvis hvalerne udeblev, ville denne naturoplevelse være et glimrende alternativ, og naturen er altså svær at blive skuffet over på disse breddegrader.

Apropos breddegrader så passerede vi polarcirklen i går, og det blev der naturligvis holdt en ceremoni for. Så alle der ikke allerede havde krydset polarcirklen, fik malet næsen blå. Både kæresten og jeg synes, at det var en super sjov ide og et godt påfund – nok mest fordi vi ikke skulle have næserne malet😜. Så resten af aftenen rendte samtlige bedsteforældre og hele 65 ferie rundt med lyseblå næser….😂😂😂

Tilbage til hvalerne. For vi så faktisk hele 10 grindehvaler i første hug! Bum – så er der leveret!

Og ifølge hvalguideinden var det et sjældent syn, at se den art på disse kanter på det her tidspunkt.

Senere stødte en pukkelhval til som lidt diva-agtigt holdt sig på behørig afstand og dykkede majestætisk så snart selskabet ikke passede. Men vi fik fuld valuta for pengene også kan man ikke ønske mere.

Vel tilbage på skibet valgte vi wellness frem for quiz og tog elevatoren op til 11. etage og smed vores ting ved poolen. Tanken var egentlig, at vi ville benytte en af skibets 6 hottubs, men vejret var så dejligt, at vi i stedet smed os i solen. Så der lå vi (et stenkast fra polarcirklen) og solede os i badetøj, dét har vi dælme ikke prøvet før!

I nat og lidt af i morgen venter en sejltur ud i Danmarksstrædet inden vi lidt over middag ankommer til Reykjavik og skal i den Blå Lagune💦

Fun fact: Akureyri er venskabsby med danske Hjørring…