Reykjavik og the Blue Lagoon

Et must når man er i Reykjavik er et besøg i den Blue Lagoon. Det er termiske bade når det er bedst. Her udnyttes varme kilder fra flere hundrede meter under jorden til glæde og gavn for os almindelig dødelige.

Det er en helt speciel oplevelse at træde ud i dette smukke, mælkehvide vand der stænker af rådne æg (pga. de store mængde svovl der er i vandet).

Dette varme, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, skulle gøre mirakler for psoriasis patienter.

Måske derfor der følger en selica-muddermaske med i købet. Det betyder at du med stor sandsynlighed under dit besøg vil møde andre badende med hovederne indsmurt i muddermaske -snask. Kønt er det ikke men efter sigende skulle det have en kæmpe indvirkning på din hud og tage minimum 10 år af dit udseende….. Synes ikke heeelt de virkede for de fleste andre gæster, men både kæresten og jeg tog naturligvis godt i mod og er nu (endnu) yngre end før at se på 😂

På vej fra the Blue Lagoon fortalte vores guide os om islandske sagaer og andre små finurlige historier om overtro, alfer og det forsvundne folk.

Hun sang også et par sange og fortalte om historierne bag. Særlig to børnesange havde en grum og mørk baggrund, hvilket islandske børn i første omgang ikke er opmærksomme på, men når de bliver lidt ældre og begynder at reflektere over teksten så vil de alle synes det er “creepy”….sagde hun. Ud fra hendes oversættelse er vi fuldstændig enige!😱

I morgen venter en lang dag med ture til både vandfald, geysir, varme kilder og river rafting.

Faktisk bliver dagen så heftig at kæresten og jeg har været nødt til at splitte os så vi kan nå at se det hele. For hans vedkommende er flere destinationer gensyn, mens det for mig vil være fagre nye verden.

Vi glæder os 🤗