The Golden Circle og Nordlys

Så har vi endelig hul igennem og net igen. 

Vores hele dag i Reykjavik var virkelig spækket med indhold og vi havde derfor valgt hver sin tur. Egentlig kun fordi river rafting længe har stået på kærestens “bucket-liste” og der var mulighed for at sætte flueben ved det nu. Og så fordi jeg ikke har lyst til sådanne nærdødsoplevelser valgte jeg en anden tur med bl.a. badning i varme thermiske bade – aaahhhh.

Udover de to beskrevne ting bestod begge ture af udflugter til Gullfoss vandfaldet. Vi var der i regnvejr, men det siges at når solens stråler rammer vandet så skinner det som guld/guldstøv (dele af det gør i hvert fald) og en regnbue er heller ikke sjælden over faldet.

Det har jeg til gode at se, så det må blive en anden gang. 

Vi fik også besøgt Geysir, som oversat er et område med – ja du har nok allerede gættet det – geysere. Det er de her varme kilder der skyder varmt vand op i luften. Nogle af dem bobler bare mens andre har lidt mere aktivitet og noget der minder om et lille springvand med en vandsøjle på under 1/2 meters penge. Men en af dem sender en vandsøjle på 10-20 meter afsted ca. hvert 5. minut, så der er rig mulighed for at se dén i aktion.

Faktisk var det også her at kæresten og min vej krydsede hinanden på dagens ture og dét var bestemt også dejligt 🥰

Med ankomst langt efter det af skibet angivne “All aboard”-tidspunkt ankom begge turbusser, så vi snakkede om minutter til afgang og landgangen blev taget.

Begge buschauffører havde medvirket til en noget hidsig kørsel (andre vil nok kalde det vanvidskørsel), for der blev overhalet i modkørende vejbane i høj fart og visse steder med får løbende i den modsatte side af vejen. Det var simpelthen kun ét at gøre, og det var at lukke øjnene og håbe på det bedste 🫣 Det gik godt……denne gang…..

Kaptajnen kom med to meldinger igår – en god og en dårlig nyhed:

1: Der var chance for nordlys samme aften

2: Pga. storm vil vi ikke kunne sejle den angivne rute ved Grønland 😥

Vejret kan vi ikke ændre på (vi må blot gynge med – og det har vi gjort hele natten!).

Så i går – efter vi var gået i seng – så vi på broens kamera (det vises på kahyt-tv’et), at der var et rend af mennesker på helikopter-pladsen forrest på skibet.

Så til sidst blev vi enige om at trække i tøjet igen og bevæge os op på samme sted.

Her stod vi så, mere end 50 personer ved midnatstid, i hård vind og 2,5 meter høje bølger og spejdede efter nordlys under en stjerneklar himmel med fuldmånen som eneste lyskilde.

Tålmodighed betaler sig som bekendt og pludselig kom de fineste streger af nordlys til syne. Ikke dansende og kraftigt. Men meget fint og lidt forsigtigt viste det sig. 

Hvis du har fulgt med mig til Lapland så ved du at iPhone alene ikke kan tage billeder af svagt nordlys, men med app’en “NorthenLights” er det muligt.

Eneste udfordring er at kameraet skal holdes fuldstændig stille i 3 sekunder for at billedet bliver så skarpt som muligt (det er megasvært på et rullende skib!). Men billeder kom der i kassen ✔️ og det gjorde vi for øvrigt også 💤