Sightseeing og vanvidskørsel i Delhi 

Må lige komme med et tillæg til gårdsdagens indlæg.

Jeg spurgte – da vi landede – vores guide om man som kvinde kunne gå i shorts og sommertop? Jeps det kunne man bestemt – ingen problemer…….oooog dog! For det viser sig, at nå man som jeg har SÅ vinterhvide stænger at migrænen sætter ind efter blot at have set mine ben i dagslys i kort tid, så bliver man genstand for en del opmærksomhed hernede (og æv for den!).

Da vi var i den lokale “liqueur store” for at købe et par øl, blev det helt slemt. Der er åbenbart INGEN mænd der sender konen afsted efter øl 😉 så blegfisen her var “center of attention” på den helt ufede måde.

Og da kæreste  pænt stilte sig i den imaginære kø og gentagne gange blev sprunget over, var jeg sgu ved at miste tålmodigheden med de langøjede ungersvende.
Især da kæresten endelig fik bestilt men hans kort blev afvist uden yderligere forklaring, så han slukøret måtte forlade køen.

Hurtigt fandt vi nogle kontanter frem og så tog jeg opgaven på mig og møvede mig ind og fik genbestilt hans øl. Det viser sig så, at man kun kan betale med indisk udstedte kort eller kontanter. Jeg langede ekspedienten mine penge, fik byttepenge og øl, og så gled vi ellers ud af forretningen.

Lært af gårdsdagens bitre erfaring, har jeg til dagens oplevelser iklædt mig 3/4 lange bukser og en bluse der også dækker skuldrene.

Vi blev hentet af vores chauffør som kæresten konsekvent omtaler som hindu, selvom han hedder Kuldeep. Og vores guide mødtes vi med ved første sted – hun hedder Indu – men det kan kæresten heller huske 😂😂😂

Men de tog os med ud på oplevelser i Delhi.
Særligt nærdødsoplevelser i trafikken er “roadside entertainments” og at der ikke sker flere ulykker er simpelthen utroligt.
En sekssporet vej kan sagtens bruges som ottesporet vej i en snæver vending eller nærmere hele tiden.

Vi har set (Robert) Red Fort 🤣🤣🤣(fik du den?), Qutub Minar (der kom UNESCOs verdensarvsliste i 1983) , og forløberen for Taj Mahal. Vi så også India Gate (mindesmærke for falde indere i krig), Jama Masjid (en af de største moskeer i Indien) og meget, meget mere.

Faktisk har vi også været rundt i Old Delhi i en cykeltaxi, for de er de eneste der kan køre igennem de smalle gader og gyder.

Og hold nu kaje. De har klart brugt samme elektrikkerfirma som de fleste andre steder i Asien, hvor ledningerne hænger i klaser og guirlander. Og for at det ikke skal være løgn kravlede der aber rundt på dem.

Vi fik stedets mest ivrige cykelentusiast, men han virkede knap så ivrig og entusiastisk da vi – på vej op ad bakke – halvvejs gennem turen blev overhalet af en okse-kærre der var godt oppe i tempo.

Og så holdt vi uhyggelig meget i kø i dag, fordi Indiens premiereminister Modi har besøg af Grækenlands premiereminister Kyriakos Mitsotakis. Så veje blev lukket og åbnet og lukket igen. Et sted holdt vi stille i over 30 min og ventede på at de skulle passere og så tog det fem sekunder da de endelig kom forbi.

Nå, nu kalder aftensmaden og den indtager vi igen på hotellet (er med i prisen) for det lovede vi den flinke tjener hvis navn starter med Umpra-og-så-en-hulens-masse-bogstaver. Så ham har vi døbt Unbrakonøglen 😜 

I morgen skal vi videre til Jaipur, så Culdeep henter os kl.08:30 sharp! og kører os de 5 timer det tager at nå til Jaipur.