Søg ESTA

Ved rejser til USA skal alle rejsende der ankommer fra Danmark til USA med fly eller skib forhåndsgodkendes. Det sker ved at ansøge om ESTA (electronic system for travel authorization).

Det er vigtigt at man kun ansøger via den officielle side, da der er mange svindelfirmaer på nettet. Den rigtige side er: Official ESTA Application Website, U.S. Customs and Border Protection (dhs.gov)

Et ESTA koster 14 $ (2022). 

Hvis dit pas er udstedt efter den 1. august 2006 er det et e-pas med indbygget chip, og således godkendt til at benytte på rejsen til USA.

Pas med chip (e-pas) er obligatorisk når du skal rejse til USA. Så hvis dit pas er udstedt før d.1. august 2006 skal du have et nyt pas med chip (e-pas) inden du kan rejse til USA.

Hvis du opholder dig som turist i USA i max. 90 dage behøver du ikke visum, men kan nøjes med et ESTA (electronic system for travel authorization).

Der er dog undtagelser fra ordningen – se Regler for indrejse i USA, som gør at du skal søge om visum til USA.

Klar til at udfylde din ESTA-ansøgning?

For at udfylde din ansøgning skal du bruge følgende:

  • Dit pas
  • Din adresse samt e-mail adresse
  • Dine forældres navne (skal også skrives selvom de ikke lever mere)
  • Navn og adresse på nuværende eller tidligere arbejde
  • Kontaktinfo på en pårørende, som kan kontaktes i tilfælde af uheld under din rejse
  • Adresse på første overnatningssted i USA
  • Dit kreditkort

Du må ikke bruge Æ, Ø eller Å i din ESTA-ansøgning?

Da den amerikanske side ikke kender de danske æ, ø og å – skal du – hvis de indgår i dit navn – skrive dem som de står i dit pas. Under pasbilledet i område med <<<<<<<<<<< står dit navn skrevet uden æ/ø/å, og det er denne stavemåde du skal benytte i ansøgningen.

Ansøg enkeltvis eller som gruppe?

På forsiden af den officielle ESTA side kan du vælge at lave enkeltansøgninger eller en gruppe af ESTA ansøgninger. I princippet skal du igennem alle de samme felter for hver person i gruppen som ved enkeltansøgninger. Forskellen er blot at du betaler samlet til sidst når du har indtastet alle i gruppen. 

“Information på kontaktperson i USA”

Eneste lille udfordring kommer ca. midt i ESTA ansøgningen, hvor skal du ”angive rejseinformation”. Det første felt er vedr. kontaktperson i USA, og det har man jo oftest ikke, såfremt man ikke kender nogen i forvejen, som man skal besøge.

Kender du ingen indtaster du blot dit første overnatningssted du har booket – dette gør sig også gældende hvis du skal på krydstogt.

Tjek om du har fået dit ESTA godkendt 

Når du har udfyldt alle obligatoriske felter og godkendt dem, føres du videre til betalingssiden, hvor du betaler $ 14 (pris 2022) enten via PayPal eller internationalt kreditkort.

Når betalingen er gået igennem – kan godt tage et minuts tid – vil det stå på siden. Print eller lav screendump af den side så du har dit ansøgningsnummer.

På ESTA sidens forside kan du vælge ”Tjek eksisterende ansøgning”. Her indtastes dit pasnr. og ESTA ansøgningsnr. – og her vil du kunne holde øje med, om din ansøgning er blevet godkendt.

Bemærk at du ikke altid får tilsendt en e-mail om godkendt ESTA til USA, når din ansøgning er blevet behandlet – derfor er det en god ide selv at gå ind og holde øje via den officielle ESTA site.