Så blev det vinter!

Startede turen i morges i form af et lift i direktionsbilen og søde kys fra kæresten ved den store afsked i Cph.
Så var han på vej og jeg ligeså. Hen til gaten – vente vente vente – ind i flyveren hvor jeg havde fornøjelsen af en gangplads på række 7.

Desværre var de øvrige sæder allerede optaget af en finsk mand med meget, meget farverige strømper og en mor med sin 9 mdr. gamle baby – som bestemt ikke havde tænkt sig at forholde sig i ro – altså babyen, for moderen gjorde absolut ingenting!

Ungen havde af – den allerede opgivende – mor fået stukket det laminerede safety card i hænderne og sad nu fuldstændig ukontrolleret og svingede det i hovedet på os alle tre på skift. Da det blev kedeligt blev safety card’et udskiftet men et lille tøjdyr som både jeg og/eller Strømperne gentagne gange kunne samle op for moderen.

Så glæden var forståelig stor,  da stewardessen tilbød mor og baby en hel tom række (flere rækker bag os) hvor de kunne sidde kun de to. Moderen takkede ja, og Strømperne og jeg nikkede anerkendende til hinanden og så var den samtale slut…..Vores børnevenlige stewardesse kom nu med drikkevarer og jeg flottede mig og tog et glas vand – uden brus naturligvis – der er jo ingen grund til at gå helt ud af hatten bare fordi man er på ferie 😜

Min største frygt ved denne rejse var, at jeg kun havde små 40 min. fra jeg landede i Helsinki til næste fly skulle være i luften med mig ombord. Jeg har haft helt ondt i maven over det, og det blev blot værre da vi blev små 15 min. forsinket ud af Cph 😬Jeg har jo selvfølgelig undersøgt hvilken gate jeg skulle spæne til, når først jeg var landet i Helsinki – det var gate 19 – men det er ikke lykkedes mig af finde ud af hvilken gate vi ankom til fra Cph.

Så det var noget af en lettelse da jeg gik ud af Cph-flyet og konstaterede at vi holdt ved gate………19 😂Yes sir! Samme fly skulle altså fragte mig videre til Rovaniemi. Kort efter boarding kunne jeg konstatere at den børneglade stewardesse stadig var med om bord, og hun hilste meget hjertelig da hun så mig sidde og glane nede på række 29 🤗

Vel ankommet til Rovaniemi er det på sin plads at konstatere, at ja, der er sne – og rigeligt af det efter min mening i hvert fald – og ligesom sneen er faldet er temperaturen det også. Minus 9 grader, der i chillfaktor føles som minus 16 🥶

Området- herunder dele af byen – er nu inspiceret og jeg er tilbage på hotellet, hvor jeg overvejer om jeg skal benytte saunaen i dametiden og så gå tidligt i seng, for der venter en ny og spændende dag i morgen med masser af oplevelser 🤔