Skibskuller og en forsvunden kaptajn

Update!

På længere krydstogter vil der være seadays/havdage/rene transportdage, på denne tur er der dog flere end gennemsnittet.

Og hvad bruger man så tiden på? På varme destinationer som ex. Caribien bruges dagen primært på soldækket og så tæt på vandhullerne (barerne) som muligt.

På vores tur har vi været nede og runde 5 grader og en stiv pelikan, så ikke noget solbadning der.

Til gengæld har skibet et væld af tilbud. Spabehandlinger, diverse quiz’er, træningsprogrammer, bingo, minigolf, flowrider (surf), 12 m klatrevæg og butikker.

På denne tur har vi – efter dronning Elisabeth II’s død – holdt et minuts stilhed.

D.11. September blev det også markeret med et minuts stilhed.

Og forleden var der en mindre ceremoni for veteraner der har deltaget i krig for deres land, for politi, brand- og redningsfolk og naturligvis dem der faldt under tjeneste.

Det blev markeret med en trompetist der ene mand blæste et dybfølt, sørgmodigt signal for alle førnævnte (det trompet stykke der altid spilles i amr. film for faldne soldater). 

Både kæresten og jeg deltog i ceremonien, og vi blev begge meget overrasket over hvor rørte vi blev over musikken – dét gik lige i hjertekulen! 

I den mere kulørte afdeling har vi jo vores kaptajn….eller har vi? For efter sigende skulle han være islænding og hedde Thordur, men hver gang der er melding fra broen er det 2. styrmanden Carlos der taler.

Så vi er lidt usikre på hvad Carlos har gjort ved Thordur. Har der været mytteri på broen og hvor er så kaptajn Thordur???

(To be continued…)

Update!

Vi har ikke haft held med at opstøve 2. Styrmand Carlos, hvilket jo er meget underligt, idet han er ”stemmen” fra broen. Vi har fra rimelige pålidelige kilde (af Jose i Guest Services) fået fortalt at han – altså Carlos – skulle være høj og tynd….🤔🕵️‍♂️ (ikke meget hjælp!!!).

Men ved vores fintrawling af skibet har vi nu ved egen hjælp fået lokaliseret kaptajn Thordur ved skibets skøjtebane (kaldet Studio B, lyder mere som et lummert sted i Istedgade) sammen med sin familie (nu blev det virkelig lummert og også meget mærkeligt! 😳).

Kaptajn Thordur røg naturligvis i et forhør som ikke er set mage på de breddegrader.
Den gul-blonde kaptajn kapitulerede da også hurtigt under pres, og indrømmede at han ved påmønstring i København, var testet positiv for Covid og var blevet slået hjem (altså ikke helt bogstavligt og så alligevel – for vi var jo forbi Island🤪🇮🇸), men i 10 dages isolation på skibet.
Men nu var isolationen overstået – og patienten overlevede og havde ikke lidt nød endsige haft symptomer – så nu skulle han nok styre os sikkert i havn.

Jo tak, dét blev så til de mest vuggende dage og nætter overhovedet på båden. Og mere end en gang ønskede jeg Carlos tilbage på broen og Thordur hen hvor peberet gror…
Men nu er vi endelig kommet i land i Boston og her venter en uge i gode venners lag 🇩🇰🇺🇸