Bøjle-gate er løst!

Hurra!!! Bøjle-Gate er løst!

Et håndklæde bundet med en kællingeknude om hele skidtet løste problemet. Måske man skulle overføre det til Borgen, altså det der med at tænke simple løsninger næste gang Makrel-Mette glider i minken….

Aaaanyway, jeg er nu ankommet til hvad der tidligere blev kaldt Konstantinopel og det som dem med manglende geografikendskab kalder Tyrkiets hovedstad, Istanbul.

Aldrig har jeg set så mange minareter på så forholdsvis lille område. De er skudt op alle vegne, som mælkebøtter på en græsplæne. Men er der for mange? Nej, der er lige præcis hvad der skal være. Til flere af dem hører moskeer hvor man som turist er velkommen under visse betingelser. Men da jeg mest er til skik følge eller land fly, så var det med at hoppe i lange bukser und alles. Jeg vil dog sige, at de dress codes jeg så inden jeg tog hjemmefra, var det man kan kalde temmelig overdrevne eller mildt vejledende. MEN som quinde skal man altså have håret dækket ligesom skuldre og knæ også skal være ærbødigt tildækket.

I den tidligere omtalte “vejledning” skal kvinder være dækket fra top til tå – og dog for det må ikke være stramtsiddende eller gennemsigtigt, dog må hun gerne have bare tæer 🧐

Nå, men jeg slap altså igennem nåleøjet uden at være iført kedeldragt.

Og hold nu op et syn. Hagia Sofie var første stop. Guldmosaik alle steder i loftet – sikke et arbejde!

Der var bøn derinde, så dele af moskeen var afspærret til det men stadig en smuk oplevelse.

Næste stop var cisternerne. Her har man lavet en lille udstilling med skulpturer i vandet tilføjet et skiftende lysshow og vupti fik vi endnu en smuk oplevelse, men meget anderledes end den første.

Tredje stop var Den Blå Moske. Også virkelig smuk .Præcis som ved første stop. skulle vi også her af med skoene. Alle kom vist hjem med deres egne sko. Men altså, come on, der er børnehaver i Danmark der har et bedre system for når alle ungerne skal skifte sko på samme tid end det kaos vi var vidner til to gange i dag. Tænker vi skal have lavet en erfa-gruppe 🧐😜

Herefter skiftede vi skønheden ud med handel, lyde og dufte. Vi tog på Spice-market (altså krydderimarked) og her var også fuld valuta for pengene. Men det er vist kun opvarmning til The Grand Bazar der venter i morgen.

Aftensmaden blev indtaget udendørs på øverste dæk (næsten, men de serverer ikke højere oppe), imens solen langsomt gled ned bag moskeer og minareter.

I morgen venter endnu en dag i denne spændende Metropol – jeg glæder mig!