Glacier Bay National Park

Dagen i dag var en “bliv på skibet”-dag og ikke at sammenligne med en havdag.

For i dag skulle vi cruise ned igennem Glacier Bay National Park og se nogle af de større gletsjere som parken har at byde på.

Med ombord kom fra morgenstunden også tre park rangere (du ved, dem med hatte hvor skyggen står stift ud hele vejen rundt). De skulle så fortælle om parken, dyrelivet og vegetationen. 

Første del var kikset for lyden fungerede slet ikke i det lokale hvor man havde valgt at holde første oplæg. Så kun meget få fremmødte var i stand til at høre oplægget.

Siden hen fik de så Ranger Patrick til skibet højtaleranlæg så ALLE ombord nu kunne høre det om de ville eller ej.

Og når vi nu er ved de ærgerlige oplevelser, så var vejret på ingen måde med os. For at sige det på godt dansk, så pissede det ned i kæmpe dråber, og bare det at du overvejede at gå udenfor og kigge, betød at du var halvvejs gennemblødt.

Vejret havde selvfølgelig også indflydelse på de billeder vi tog, og der stod Christian Grey og “50 shades of gray”, på det hele – æv!

Da vi sidste år sejlede fra Kbh over Island og Grønland sagde alle de amerikanere vi stod i nærheden af: “This is great but you should see Alaska!! (Det skal siges med dreven, let hånende sydstats-accent).

Så derfor er vi nu afsted på sommerferie, i ti graders varme og regnvejr! Jo der er fandme fedt i Alaska!!! 🤬😱

Men heldigvis lader vi os ikke slå ud af lidt (meget) regnvejr – og vejret blev faktisk helt pænt til sidst. Men vi gik i kahytten og så en film og hvilede ovenpå dagens “hektiske” (not at all) program.

Rangerne har vi smidt af igen og vinket pænt farvel, og har nu sat kurs mod Alaskas hovedstad, Juneau, hvor nogen af os skal på Whale watching i morgen og andre på hyggeudflugt.

Mere om det i morgen 🤗