Safe a turtle

Fantastisk dag igår!!! 🤩🤩🤩 Dagens udflugt var Safe a turtle 🐢

Vi kørte til sydspidsen af den mexicanske ø Cozumel hvor skildpadderne lægger deres æg i reder på stranden om aftenen/natten. Her skulle vi hjælpe de skildpadde-unger der ikke som deres stærkeste søskende, der ved egen hjælp var kravlet op til overfladen og ud i vandet.

Efter lidt forsigtigt garveri sammen med 2 engelske tøzer kom den første unge til syne. Jeg kunne forsigtigt tage den i skjoldet og sætte den i vores balje. Derefter kom de i en lind strøm, nogle døde andre i live.

En sådan rede indeholder mellem 100-140 æg, og i vores rede kunne vi tælle at der havde været 119 æg i alt.
Desværre var 9 skildpaddeunger døde, mens vi satte hele 25 levende skildpaddeunger ud i havet med udsigt til en farefuld start på livet 🐢🐢🐢

Efter redningsaktionen skulle vi på besøg i en Mayan Village. Her blev vi (gudhjælpe mig) malet i ansigtet så vi blendede ind med de “indfødte” – støøøn, ak og ve! Og så stod vi der i næsten 40 graders varme, med løbende ansigtsmaling og lignede idioter på udgang!!
Nu var vi klar til sang og danseshow – yay…. Slutteligt var der en kort tequila-smagning, som de fleste voksne med striber i ansigtet var mere eller mindre ligeglade med og så var det retur til skibet!

Kæresten var ude og køre ATV, men det er jo slet ikke ligeså spændende 😜😝😘

Aftenen sluttede i godt selskab med vores nye irske og engelske venner. 🤪🍹 Kæresten nåede kun akkurat at få pakket og lynet sin kuffert før den blev hentet ude foran kahytten. Nok mest fordi han liiige skulle have en godnatdrink (eller 2) mere med vores engelsktalende venner.

I dag er det disembark og afgang til lufthavnen og sent i aften: Hello Boston!!! 🤗😍🤩

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *