Om Søren & Mette-bøgerne og Breaking News

De fleste der har gået i folkeskole i 1980’erne har haft læsebøger om Søren & Mette.

Sådan har de sidste mange måneder også kunne opleves, for hver gang man åbnede sociale medier eller avisen – både den i papirform eller online – kunne man igen læse om Søren & Mette.

Denne gang har historierne været af noget mere alvorlig karakter end jeg husker dem fra 1980’erne, idet omdrejningspunktet for dem alle er den verdensomspændende pandemi COVID-19.

Man kan sige meget om Søren & Mette (det er der ved gud også blevet gjort!), men jeg synes faktisk, at de har gjort det godt. De har forsøgt og langt hen ad vejen formået, at få os – det gode skib Danmark – sejlet i havn, i en tid som var ny for alle og hvor ingen kendte omfanget af COVID-19.

De har måtte navigere i stormfuldt farvand, uden kompas eller ledestjerne, og indtil for ganske nyligt så dén mission ud til at lykkedes. Desværre skal der nu igen sættes restriktioner op og vi bombarderes atter med “Breaking News” fra Søren & Mette og deres finurlige fætter Kåre, blot fordi smittetrykket er for opadgående.

Men nu er det ferietid for os og hvad gør vi så i den givne situation? Faktisk skulle vi have siddet i en flyver i skrivende stund på vej til USA, hvor den skulle have fuld gas startende i Texas – yihaaar 🤠 – og siden i Boston hos vores dejlige venner, lillepigen og hendes forældre.

MEN det har COVID-19 sat en brat stopper for, så lige nu står vi til ferie i Dannevang og muligvis dele af det germanske rige 😏

“Hvordan gør vi dét sjovt og spændende?”, spurgte vi os selv, og kom frem til, at jeg booker 5-6 overnatninger i og omkring det der Jylland 😝 samt nogle aktiviteter vi begge vil synes om. 

Som en lille krølle på halen, bookes det hele UDEN kæresten ved hvor vi skal hen eller hvad vi skal lave. Og hvis vi booker en alm. hotelovernatning så skal aktiviteten være skæv/sjov/anderledes. I lååååve it! Og det gør han for øvrigt også…..er vi blevet enige om 😂🤣

Følg med i vores strabadser her på bloggen i de kommende uger – så lover jeg grin og overraskelser samt rundhåndet uddeling af gode tips og ideer til næste gang du bevæger dig rundt i fædrelandet.

Ses vi? Det tror jeg nok vi gør! 😉😆