At rejse er at leve – The Boss is back!

Efter en rolig nat med masser af regn, vågnede vi op til larm i gaden. For hotellet ligger åbenbart sådan at samtlige af Odenses mest larmende skolebørn, deres enormt højrøstede forældre og andet godtfolk der ikke viser det mindste hensyn til det sovende folk, lige kan skyde genvej hen forbi – nej gå klods op ad – vores hotel. Og med værelse i gadeplan var dét da bare verdensklasse 🤬

Heldigvis var det ikke vores vindue, at håndværkerne startede med at hamre og save udenfor kl. 07:30, for så tror jeg ganske enkelt at de var blevet blæst ned af stilladset! Jeg er bestemt morgenmenneske men den slags larm på dén tid af dagen magter jeg ikke når jeg har fri og kan slappe af. Sssccchhhhhyyyyys blev der sagt!

Onsdagen (altså i dag) skulle vi blot have til at gå, førend vi kunne hente patienten. Så aftenen før havde vi lagt hovederne i blød, dvs. jeg tog et bad og kæresten tog en pilsner 😜 Men en plan kom vi dog på, og den skulle udføres i dag.

Det er aldrig let at gå i andres fodspor, men i dag forsøgte vi alligevel af følge H. C. Andersens. For Odense har nemlig sendt nogle dygtige folk ud med malekoste og de har malet mørkerøde fodspor på fliser, gader og stræder i en fin rute der fortæller lidt om HCA’s liv. Ruten tager dig bl.a. forbi hans fødehjem, barndomshjem og fattiggården.

Udover at byen rundt om HCA’s hus er enormt charmerende, så er der faktisk flere ting at se og nærstudere på ruten – ganske gratis vel at mærke 😉

Et lille fif til dem der har børn med, er – udover dét at finde og følge fodsporene – at man på Møntergården kan få udleveret et opgaveark der sammen med app’en Useeum (find Møntergården og følg guiden derfra til digitale ruter/byvandringer) til at finde ud af hvem der står bag Mordet på Knud den Hellige 👻

Da tiden endelig var til at vi skulle hente patienten, tog vi en taxa derhen, fordi det skulle være let og bekvemt – og fordi bildoktoren havde givet os en taxabon free of charge. Men chaufføren – som var mægtig flink – snakkede os simpelthen et øre af, så det næsten var befriende at komme ud af vognen igen.

Da vi ankom til destinationen holdt The Boss, nyvasket og kiggede længselsfuldt på os. Jeg er sikker på, at kæresten hørte både englesang og harpespil ved gensynet. I hvert fald har han mere end én gang på eftermiddagens køretur, givet udtryk for hvor glad han er for at The Boss er tilbage 🥰