Westcoast Style – vol.8

Eksotiske Puerto de Fredérico

Lørdag skulle have stået i aktiviteternes tegn. Vi skulle have været på Bunker-Skattejagt og Rav-Safari, men begge dele blev aflyst sent fredag aften. ÆV med dobbelt ÆV på!

Jeg havde glædet mig i ugevis til de to aktiviteter og kæresten var blevet glædeligt overrasket og tilsvarende pænt skuffet da aflysningerne tikkede ind. Men så måtte vi jo finde “på noget andet” når vi vågnede….. Vågnede gjorde vi desværre mange gange den nat, for vores naboer/overboer fandt det passende at holde go-go til kl. 04:35 lørdag morgen (grrrr!).

Lørdag formiddag – efter butikkerne var pløjet igennem – satte vi kursen mod Gl. Skagen. Her så vi (det for nogen legendariske) Ruths Hotel. Forstår ikke helt hvad al det fuzz er omkring det hotel og 2900-Hellerup-ugen…? Nå, er jo heller ikke just i målgruppen 😉

Bedst som vi travede rundt begyndte det gud-hjælpe-mig at regne!?! Jeg har SOMMER-ferie og regn er ikke velkommen! Vi vendte Direktøren (kærestens bil) og kørte til toppen af Danmark – Grenen.

Ud og vandre i vandkanten og finde skaller og søstjerner. Ud og stå med et ben i Kattegat og et i Skagerak. (I år huskede “alle” at tage skoene af inden vi gik ud i vandet 😉 )

Vel tilbage i Skagen by, gik vi en tur på havnen og valgte endnu en omgang fisk og skalddyr til aftensmad.

Søndag formiddag – efter en skøn nattesøvn – satte vi kursen sydpå. Vi ville have sol og palmer – sådan rigtig sydlandsk ferie-vibe. Så vi stoppede i Puerto de Fredérico og tog fluks på Playa de Palma (yes yes vores helt egne oversættelser).

Hvis vi ser bort fra, at der stod en strid vind fra syd-øst og vandet PÅ INGEN MÅDE var i nærheden af ferie-grader, så mindede det om en ferie sydpå. Faktisk var der også en del turister, så det gik fint med at leve sig ind i den del.
Og heldigvis så skinnede solen og selskabet var godt, så det hele gik jo fint alligevel.

Udover Palmestranden og vores hotel har vi også besøgt et andet af byens vartegn, Krudttårnet.
Og I havnen lige ved siden at tårnet lå/ligger skibet RRS Sir David Attenborough. Skibet er et forskningsfartøj der drives af British Antarctic Survey og ligger pt. her i Frederikshavn hos Orskov Yard for en sidste teknisk kontrol, inden det sejler ud på sin første mission i Antarktis. Lidt vildt ikk!?

I morgen står den på kæmpe troldejagt – hele 5 trolde forventer vi at finde – så kryds fingre for at missionen lykkedes.

Sov dejligt…

PS! Se billeder fra turen her.