Dubai – bag om glitter og glimmer

Lørdag tog jeg modigt i lufthavnen trods massive meldinger om kø og kaos derude. Men med god planlægning (kom i god tid) og en smule tålmodighed gik det ganske fint trods få åbne skranker i security´en.

Min destination kræver solcreme, masser af solcreme i faktor-tæt-på sunblock. Så der skulle tankes op i den duty free butik inden afgang.
Nu sidder der måske nogen og tænker: “du bliver sgu´da aldrig brun med faktor 50!”. Men der er svaret simpelthen: Jo det gør jeg (og man)! Det er mere et spørgsmål om hvor længe du kan være ude i solen før der opstår skader på huden.

Tjek til solcreme og tjek til ENDELIG at skulle ud og flyve med Emirates. Som flynørderne ved Flyvergrillen ved, er Emirates et af de “federe” flyselskaber. Sammen med Thai Airways, Singapore Airlines og naturligvis vinder af Årets Bedste Flyselskab Qatar Airlines.

Men jeg må indrømme at jeg synes flyets inventar virkede en kende slidt. Sædestoffet og gulvtæppet så noget “tarveligt” ud, men ellers var det en meget fin oplevelse med hele 3 sæder til mig.

Flyet landede 15 min før ETA i Dubai, men vores gate var – ligesom i Kastrup – i en af de yderste gates. Vi gik i mere end 25 min. før vi nåede til paskontrollen og endnu længere for at få bagage og længere endnu for at få en taxi. Min skridttæller fortæller mig, at jeg fra vi landede til jeg kom til skibet har gået mere end 3550 skridt!!! Og det kalder de ferie!

Efter en noget alternativ indskrivning på skibet og besigtigelse af kahytten, tog jeg elevatoren (ALENE! uuuhhh!) til 18 etage. For her ligger den eneste bar der havde åbent på tidspunktet. “Kellner, en strawberry daiquiri!!!”.
Så kl. 01:30 lokal tid sad jeg med min drink på 18. etage og nød udsigten over Dubai – eller det af byen jeg kunne se. For der har været meget vind de sidste 3 dage og det har skabt røre i ørkensandet. Det betyder at der ligger en tæt “dis” – som altså er sand – over Dubai.

Men måske var det meget fint at solen ikke bankede ned fra morgenstunden. For jeg havde ikke booket udflugter hjemmefra pga. Covid. Så da jeg bookede på skibet havde jeg ca. 20-25 min før turen startede. Og jeg havde ikke fået morgenmad! Den valgte jeg at springe over og gå direkte til den alvorlige del: påsmøring af solcreme (støn, ak og ve!). Men smurt blev jeg og kunne stikke afsted til mødestedet med 3 minutter til afgang – jeg nåede det! Wuhuu!

Det blev en fed tur UDEN al den glitter og glimmer som Dubai så ofte bliver kædet sammen med. Vi startede ved en moske med masser af fotomuligheder. Dé muligheder udnyttede en flok italienske “donne mature” (modne damer) og deres mænd i en sådan grad, at de i dette indlæg nu kun omtales som mafiaen. Første sted måtte guiden ud og finde dem og hundse dem tilbage til bussen 10 min efter mødetid.

Ved alle stop, møvede mafiaen sig ind foran alle andre. Enkelte gange blev folk sågar skubbet eller holdt tilbage af en rynket mafioso hånd. Nogen kommenterede på det, men intet bed på mafiaen, ikke engang informationer fra guiden om mødetid og sted. I stedet pludrede de lystigt så der måtte tysses på dem gentagene gange. For bagefter at overøse guiden med spørgsmål om mødetid og sted – fantastisk!

Næste stop var i den gamle bydel, som nu er gjort til museums bydel. Det vil sige, at det fort og de huse der blev bygget dengang Dubai opstod, nu er opkøbt af staten og omdannet til levende museer til glæde for alle.

Efter byrundturen skulle vi på en lille sejltur over Dubai Creek for at besøge Spice Market (krydderimarkedet) og Gold Souq (guld markedet). Også her fik mafiaen presset sig frem i køen og kom først afsted. Men blot for så at skulle stå og vente på den anden side på de to næste både ankom…..tillykke!

Det var en fed (varm) oplevelse at gå i alle de forskellige dufte fra parfumer, olier, krydderier, the, og tørret frugt, alt i mens der blev kaldt til bøn fra den nærliggende moske.
Der blev handlet på kryds og tværs, selv mafiaen gik i den store turistfælde for de glemte helt at prutte om prisen så jeg tror der var nogle købmænd der fik sig nogle gode salg.
Der var knap så meget marked over Gold Souq´en, men stadig en sjov oplevelse at tage med.

Jeg spurgte vores guide – inden markedet – om hvor meget man skal gå ned i pris for at have lavet en god handel, og han sagde at man skulle forhandle 40-50 % ned i den pris man fik fra start.

En indkøbstur til et af de kæmpe shoppingcentre i byen, med mærkevarer, strømlinet arkitektur og aircondition kan selvfølgelig også noget, men det var bare ikke det jeg søgte i dag.