Klondike, westernfilm og Yukon Route

Igår kom vi i guldgraver / cowboy humør – det forsatte for fuld kraft i dag.

Skagway er som en filmkulisse i en gammel westernfilm. Og hvis ikke det var fordi The Red Onion (en bar) var lukket for sæsonen og John Wayne død forlængst, så havde stedet og John W. sat scenen for dagens “optagelser” og oplevelser.

Vi måtte undvære begge dele, så i stedet hoppede jeg på White Pass & Yukon Route toget.

Med næsten tysk præcision forlod vi stationen og information samt det obligatoriske sædeskifte halvvejs på turen blev også givet i en “non-negotiable” tone, så selvfølgelig skiftede alle sæde da vi kom halvvejs😂

Toget kører ad passager så små, at en person ikke ville kunne stå ved siden af når toget rumlede forbi.

Det kører gennem en – til formålet – udbombet tunnel og over (i mine øjne) vakkelvorne træbroer – heldigvis stoppede vi før vi nåede det tredje bro og gudskelov for det, for den var brast halvvejs sammen i 2020 🤨

Men smuk, smuk natur med sneklædte bjergtoppe, dybe dale hvor den turkis-grønne flod buldrer afsted i bunden af dalen. 

Floden og bredden ville helt sikkert også være garant for et par gode scener i gamle westernfilm – der hvor de skyder til alle sider og aldrig rammer🤠

Vi følger med andre ord i rumpen af de første guldgravere og togbane-byggere 🥴

Du stiger på toget i Skagway Harbour og du må ikke forlade det før end du retur ved endestation (som altså også er der hvor du startede). Dog kan du stige af ved deres depot som ligger for enden af byens “hovedgade”.

Jeg valgte det sidste, og hoppede af ved enden af hovedgaden.

Det viste sig nemlig at der ligger en fin lille stationsbygning – ligesom man ser i gamle film – og et par butikker bevaret i samme stil.

Alt skriger og giver Klondike-vibes, noget som man fint har formået at bevare.

Naturligvis kan man købe diverse merchandise hvor der står Skagway / Alaska / WPYR (toget) på, men det er stadig ikke det der har overtaget gadebilledet og det er rart. Meeeen vi mangler altså at se en rigtig cowboy til hest og nårh ja, og så osse at se en bjørn eller to 🐻🐻

Vi prøver igen i morgen 🤞🏼