Slangetæmmer og Royale gemakker

Uret ringede kl.06:45 og under normale omstændigheder ville jeg være vågnet før det kimede. Men den her tidsforskel på bare 4,5 time har fuldstændig drejet mig 💤💤

Men op og afsted kom vi, og så var det ellers ud i den begyndende morgentrafik i Jaipur – også kaldet Den Lyserøde By (Pink City).

Navnet fik byen i forbindelse med den engelske Prins af Wales besøg i 1876. Her besluttede man at male hele byen lyserød som tegn på gæstfrihed. I dag er farven på byens huse en smule mere mørk rød end den tidligere pink.

Første stop var opsamling af guiden Vee og et gående besøg til Palace of Winds. Smukt syn og flot arbejde.
På vej tilbage til bilen og Kuldeep hører jeg en lyd jeg kun troede blev brugt på film: Slangetæmmerens fløjte der byder kobraen op til dans🐍
Nu er jeg mere eller mindre panisk angst for slanger – og tiden fra jeg hørte lyden til jeg så slangen var under 5 sekunder. Men skulle lige nå at tage et billede af slangetæmmeren, men så løftede slangen hovedet og så stak jeg af. Slangetæmmerens stoppede sin fløjte og forlangte rupi-rupi, men der var jeg væk i mellem gadesælgere og rickshaws og fik hurtigt kastet mig i bilen.

Afsted det gik til Amber Fort der ligger lidt udenfor Jaipur. Fortet ligger inde for den 16 km lange The Great Wall of Amber. Og med fortet fulgte en lang og spændende fortælling, som Vee først ville fortælle når vi mødte ham igen på første gårdsplads.

For mens han og Kuldeep kørte derop i bilen, steg kæresten og jeg ombord på intet mindre end en elefant🐘

Vi har før reddet på elefanter – jeg endda uden sadel eller stol og med mahutten gående ved siden af – men her sad vi sidelæns i stolen, hvilket faktisk ikke var særlig rart. For det store dyr gynger jo fra side til side, så vi klamrede os til stolen og prøvede at se nogenlunde pæne ud da vi ankom standsmæssigt til første gårdsplads. Tror ikke det lykkedes 🫣

Men i det mindste fik vi historien livligt fortalt af Vee 👌🏼

Efter frokost tog vi i Observatoriet Jantar Mantar. Her har de verdens største sten solur, der måler med max 2 sekunders afvigelse fra “rigtig tid”.

Der er også faste astronomiske instrumenter – bl.a. for hvert stjernetegn. Så kan du på din fødselsdag kigge lige op ad “rampen” på dit tegns solur og se stjernerne danne dit stjernebillede.
Alt dette har de regnet ud for ca.370 år siden.
Tænk lige over det næste gang du læser om dit stjernetegn i et ugeblad 🤗

Hernede bruger de også horoskoperne til arrangerede ægteskaber. Hvis horoskoperne passer 50% eller højere så er der udsigt til giftemål. Hvis under 50%….NÆSTE!!! 😜

Værktøjerne på dette UNESCOs verdensarvssted kan bruges til alt fra sporing af astronomiske bevægelser til forudsigelse af formørkelser og monsunregnen. Vanvittig præcist!

Et stenkast derfra ligger City Palace, og i dagens anledning var maharajaen hjemme – meeen vi så ham ikke.

Dele af paladset er idag lavet om til museum. Så vi har set klædedragter og våben der var flere hundrede år gammel. Vi har sågar set forløberen for spabade 😉💦

Vi nåede også forbi en tæppeforretning (nr.2 på fire dage) og en smykkestens-fabrik med tilhørende butik, før vi satte Vee af samme sted som vi havde samlet ham op.

Også var det ellers ud og lege i trafikken med Kuldeep – det gør han faktisk temmelig godt 😉